Možnosti a typy kotvení párty stanů

Kupujete -li nůžkový party stan, vnímejte velmi pozorně parametry patek a dodávaných kotvících hřebů a zátěží.

KOTVENÍ DO MĚKKÉHO POVRCHU

Stavíte-li stan na měkkém povrchu, kde je možné kotvit, potom použijete kotvící hřeby, které zatlučete přes otvory v patce do země. Jsou-li kotvící hřeby tenké, hladké, krátké, jejich schopnost udržet party stan u země při větrném počasí je minimální.

KOTVENÍ STANŮ

KOTVENÍ NA PEVNÉM POVRCHU

V místech, kde se nedá kotvit, musíte nůžkový party stan zatížit.  Zátěže se vsouvají k noze stanu, právě na výše popisovanou patku. Je-li patka malá, zatížení je nedostatečné. 

             VAK NA PÍSEK SANDBAG                                   TENTINO OCEL ZÁVAŽÍ 15 KG 200px                         TENTINO OCEL ZÁVAŽÍ 2x8 KG 200 px

vaky / pytle na písek nebo kačírek                         ocelové závaží 15 kg tvar H                         ocelové závaží tvar C (3 druhy hmotností)

 

 

Zátěž ke stanu ve tvaru "H" je ideální volbou pro časté spojování 2 a více stanů vedle sebe. Každé naše závaží také obsahuje půlkruhové výstupky, díky kterým při stohování více ks na sebe hezky drží a neklouže.

Závaží na stan ve tvaru "C" je naopak perfektní volba pro kotvení stanů  samostatně stojících. Při instalaci 2 ks závaží tvaru "C" proti sobě zajistíte, že se Vám závaží z nohy nevyvlékne.
závaží ke stanu H 15 kg TENTINO OCEL ZÁVAŽÍ 2x8 KG (1)

 

CO DÁLE HRAJE VELMI DŮLEŽITOU ROLI PŘI KOTVENÍ?

PATKA STANU

Ideální patka pro co nejlepší při kotvení stanu je patka z pozinkované oceli, dostatečně půdorysně velká a větším průměrem otvorů pro kotvení. Pokud je v patce otvorů pro kotvení více, tím lépe.

ČEMU SE VYVAROVAT?

- Tenkým, kluzkým kolíčkům

- kotvicím popruhům a lanům, které nic nevydrží

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz