Právní a trvalé výhody nákupu párty stanu v souladu s normou ČSN13782

Párty stany lze zakoupit u mnoha prodejců. Pokud stan s půdorysnou plochou větší než 50 m2 používáte ke komerčním účelům - tedy jako prostředek lidové zábavy, nebo-li jakýmkoliv způsobem užití pro veřejnost, je nezbytné, abyste se ujistili, že je v souladu s normou ČSN EN 13782. I když se to může zdát jako náročný úkol, je to nezbytné pro zajištění právní bezpečnosti, Vaše klidné spaní. Zde se dozvíte, jak se můžete ujistit, že získáte párty stan, který splňuje všechny závazné požadavky platných technických norem na území Evropské unie a všechna Vaše rizika spojená s používáním party stanů budou bezpečně zajištěna pojišťovnami bez rizika pojistného regresu. Výluku z pojistého plnění pojišťoven v případě, že párty stan způsobí škodu na majetku nebo zdravotní újmu třetím osobám nechcete.

Norma ČSN13782
Česká agentura pro standardizaci (ČAS) vytvořila normu ČSN EN 13782 s cílem chránit spotřebitele při nákupu párty stanů. Zajišťuje, že stan byl vyroben v souladu s bezpečnostními normami, takže při jeho používání na vašich akcích nevzniknou žádné právní problémy. Potvrzuje také, že materiály použité při výrobě jsou bezpečné, například materiály opláštění s povinnou úpravou snížené hořlavosti a kovové součásti odolné proti korozi. Potvrzujícím dokumentem je "inspekční kniha", která má standardně kolem 70 stran. Vyžadujte ji po svých dodavatelích, budete chráněni. Nedoufejte, že párty stany za nižší desítky tisíc s trubkovou konstrukcí tuto normu splňují. Nesplňují z ní vůbec nic. Stany, které normě vyhovují jsou minimálně 5 x v pořízení dražší.

 

Studie udržitelnosti
Další věcí, kterou je třeba při nákupu párty stanu zvážit, jsou jeho údaje o udržitelnosti. Požádejte dodavatele o zprávu o jeho opatřeních v oblasti udržitelnosti, která by měla obsahovat podrobnosti o tom, jakým způsobem získává materiály, jaké zdroje energie používá. To vám poskytne jistotu, že máte nejen bezpečný výrobek, ale také výrobek, který byl vyroben udržitelným způsobem, aniž by poškozoval životní prostředí.

Dostupnost náhradních dílů
V neposlední řadě se zeptejte svého prodejce na dostupnost náhradních dílů pro váš párty stan. Pokud se něco po letech používání porouchá nebo opotřebuje, přístup k náhradním dílům vám může z dlouhodobého hlediska ušetřit čas a peníze, místo abyste museli každých několik let vyměňovat celek. Ujistěte se, že jsou tyto díly vždy snadno a hned dostupné, abyste v případě potřeby v budoucnu neměli problémy s jejich sháněním.

 

Při nákupu párty stanu pro komerční účely je důležité se ujistit, že splňuje všechny zákonné normy. Nejlepším způsobem, jak to zajistit, je požádat dodavatele o doklad o splnění normy ČSN EN 13782 a také si vyžádat studii o jeho postupech v oblasti udržitelnosti a dostupnosti náhradních dílů, pokud by se něco časem porouchalo nebo opotřebovalo. Pokud dodavatel nemůže tyto podmínky splnit, rychle přejděte k jinému dodavateli, jinak riskujete, že vám budou hrozit vysoké pokuty za obecné ohrožení v důsledku nebezpečného výrobku. Pokud nyní dodržíte tyto kroky, můžete si být jisti, že vaše akce bude právně nezávadná a eticky zodpovědná - takže se všichni mohou bez obav bavit!

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz